City quest „Chișinăul SMART. Descoperim orașul ludic și distractiv prin tehnologii” - PÂNZARI, Ludmila; FOIU, Taisia (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul prezintă City quest-ul „Chișinăul SMART: descoperim orașul ludic și distractiv prin tehnologii” organizat pe 17 iulie 2024 de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în cadrul „Colocviilor de vară”, atunci când s-au marcat 588 ani de la prima atestare a orașului Chișinău. Evenimentul a implicat 22 de bibliotecari, împărțiți în patru echipe, care au utilizat tehnologii moderne (QR, VR, aplicații AI) pentru a explora interactiv orașul. Participanții au descoperit aspecte noi ale Chișinăului, rezolvând provocări creative în locații precum Agenția de Guvernare Electronică sau Mediacor, consolidând astfel rolul bibliotecii ca promotor al educației și patrimoniului local.