Utilul și esteticul in munca de bibliotecar - CIOCHINĂ, Mircea (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul relatează despre participarea lui Mircea Ciochină, șef serviciu la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, la cea de-a IX-a ediție a Academiei de Vară pentru Bibliotecari, desfășurată în perioada 18-19 iulie 2024 la Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Evenimentul, organizat de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, a abordat teme precum securitatea cibernetică, dezinformarea în era digitală și rolul bibliotecilor în consolidarea rezilienței comunităților. Comunicările, susținute de experți precum dr. Dinu Țurcanu și Ion Bunduchi, au oferit bibliotecarilor cunoștințe practice pentru prevenirea amenințărilor cibernetice și gestionarea riscurilor.