Chișinăul in plăci memoriale – liantul dintre trecut, prezent și viitor - ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul descrie lansarea catalogului-album Chișinăul în plăci memoriale, care a avut loc pe 19 septembrie 2024, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” – o lucrare inedită, realizată de dr. Lidia Kulikovski și Ana Răileanu. Documentând 438 de plăci memoriale din Chișinău, volumul acoperă 112 ani de istorie urbană, cuprinzând studii introductive, imagini, descrieri și indexuri detaliate. Lucrarea este rezultatul a 20 de ani de cercetare, care promovează memoria culturală, oferta turistică a orașului și patrimoniul local, fiind un instrument esențial pentru cercetători, turiști ai Capitalei și comunitate chișinăuiană.