Vitalie Răileanu: „Sunt un om care s-a născut și a crescut printre cărți” - RĂILEANU, Vitalie; ASTAFI, Valentin; CIOCHINĂ, Mircea (BIBLIOPOLIS, 2025)
Interviul prezintă parcursul profesional al domnului Vitalie Răileanu, director al Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, scriitor și critic literar, reflectând dragostea sa pentru cărți și rolul bibliotecii ca un „sfânt locaș” al culturii, care promovează educația, dialogul intercultural, importanța cărții tipărite în era digitalizării. Dialogul scoate în evidență activitatea Bibliotecii „Onisifor Ghibu” în perioada pandemică prin editarea de volume și emisiuni, dar și parteneriatele cu instituții educaționale, confirmând astfel că biblioteca rămâne esențială pentru toate vârstele, culturalizând societatea și educând noile generații.