Bingo pentru carte 2024 – un succes răsunător pentru comunitatea cititorilor - OLEINIC, Ludmilia; CHIORESCO, Ana (BIBLIOPOLIS, 2025)
Concursul „Bingo pentru Carte 2024”, organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, a transformat lectura într-o experiență interactivă și captivantă, reunind 150 de cititori de toate vârstele. Inspirat din jocul clasic BINGO, concursul a provocat participanții să exploreze genuri și autori noi, completând o grilă de 16 provocări literare, din care 10 cărți citite erau suficiente pentru a obține „Bingo”. Lansat în aprilie 2024 și desfășurat pe opt luni, evenimentul a avut 102 finaliști, premiați pe 12 decembrie 2024. Concursul a stimulat pasiunea pentru lectură, a creat o comunitate unită și a promovat diversitatea literară, consolidând rolul bibliotecii ca centru cultural.