Cartea cu povești de leac - GRĂJDIANU, Alla (BIBLIOPOLIS, 2025)
Proiectul cultural-educativ „Cartea cu povești de leac”, care s-a desfășurat în perioada 22 ianuarie – 10 martie 2025 la Biblioteca Publică Obreja Veche, a oferit elevilor din clasa a II-a o experiență educativă prin intermediul poveștilor terapeutice. Sub îndrumarea bibliotecarei Alla Grăjdianu și a învățătoarei Ala Stîrcu, copiii au explorat teme esențiale, precum onestitatea, curajul, gestionarea emoțiilor, perseverența și fericirea. Atelierele au inclus activități interactive, lecturi colective, discuții, jocuri și dramatizări, prin care copiii au învățat să recunoască și să exprime emoțiile, să găsească soluții pentru situații dificile și să dezvolte empatie. Proiectul a demonstrat puterea poveștilor de a educa, de a vindeca și de a oferi copiilor repere morale și emoționale pentru viața de zi cu zi.