Tabăra de vară online „Acasă la Chișinău” – model de educație nonformală și patrimoniu cultural digital: analiza impactului - JAVELEA, Svetlana (BIBLIOPOLIS, 2026)
Articolul analizează impactului Taberei de vară online „Acasă la Chișinău”, organizată de Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, asupra participanților din diaspora. Rezultatele sondajului realizat în rândul participanților și părinților evidențiază un nivel ridicat de satisfacție și implicare, activitățile fiind apreciate pentru valoarea lor educativă, culturală și creativă. Programul a contribuit la dezvoltarea competențelor lingvistice, la consolidarea identității culturale și la apropierea copiilor de patrimoniul și valorile Chișinăului.