„Am fost și sunt un prieten fidel al cărții și al bibliotecii”: Ion Tighineanu, președintele AȘM, în dialog cu Raia Rogac - ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2026)
Interviul cu acad. Ion Tighineanu reflectă o viață dedicată cunoașterii și excelenței, cu o continuitate impresionantă între pasiunea pentru carte, formarea academică și cercetarea de vârf în domeniul nanotehnologiilor. De la primii pași în biblioteca școlii și fascinația pentru poezie, la contribuțiile remarcabile în fizica semiconductorilor, crearea Centrului Național de Studiu și Testare a Materialelor și colaborările internaționale cu somități și laureați ai Premiului Nobel, parcursul său demonstrează echilibrul între pasiune personală și angajament profesional.