Rezultatele concursurilor naționale „Cele mai reușite lucrări ale anului in domeniul biblioteconomiei și științelor informării” și „Bibliotecarul anului” (edițiile 2023 și 2024) - PILCHIN, Ivan (BIBLIOPOLIS, 2026)
Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova organizează anual concursurile naționale „Cele mai reușite lucrări ale anului în domeniul biblioteconomiei și științelor informării” și „Bibliotecarul anului”, menite să recunoască excelența profesională și contribuțiile valoroase ale bibliotecarilor. Ediția concursurilor din anul 2025 a evidențiat lucrări importante de specialitate și realizări profesionale remarcabile din bibliotecile Republicii Moldova (editate în anii 2023 și 2024), confirmând rolul activ al bibliotecarilor în dezvoltarea domeniului biblioteconomic, în promovarea culturii și în consolidarea prestigiului profesiei.