ALEXANDRU SADI-IONESCU: „DEVOTAT SLUJITOR AL CĂRŢII”, DĂRUIT„CU CEA MAI EVANGHELICĂ RĂBDARE" - SCOBIOALĂ, manager, Departamentul Marketing, Genoveva (BIBLIOPOLIS, 2020)
Printre personalităţile de mare prestigiu cultural care au contribuit la dezvoltarea bibliologiei, bibliografiei, la modul de utilizare eficientă a potenţialului informaţional este şi Alexandru Sadi-lonescu. S-a format alături de alţi mari bibliografi români - Ion Bianu, Barbu Theodorescu, Nerva Hodoş, Dan Simonescu, constituind echipa de aur a Bibliotecii Academiei Române. Posedînd o puternică forţă spirituală, ei au pus bazele bibliografiei naţionale. Au fost într-adevăr puternici şi la propriu, din simplul motiv că pe atunci la Biblioteca Academiei activau în exclusivitate numai bărbaţi, prima femeie fiind angajată abia după al doilea război mondial... Amintim că Biblioteca Academiei Române a fost întemeiată în 1867, devenind, pe parcursul anilor, un teren extrem de prielnic pentru dezvoltarea unor asemenea talente.