IOAN BIANU - „UN MARE SUFLET ŞI UN MARE EXEMPLU" - SCOBIOALĂ, manager, Departamentul Marketing, Genoveva (BIBLIOPOLIS, 2020)
Unul din„cei mai desăvîrşiţi bibliotecari şi bibliologi", o personalitate notorie a culturii româneşti este istoricul literar, filologul, profesorul şi bibliograful loan Bianu. Timp de peste cinci decenii a activat şi administrat Biblioteca Academiei Române, bibliotecă cu admirabile tradiţii, la sînul căreia s-au format adevăraţi specialişti în domeniu. Înţelegînd perfect rostul şi utilitatea ei în societate, prin diversitatea acţiunilor şi a implementărilor cu impact semnificativ, a transformat-o într-o instituţie ştiinţifică accesibilă, modernă şi de prestigiu. Această fişă bibliografică este o restituţie şi o încercare de a prezenta activitatea intelectuală şi managerială a lui I. Bianu, oferind bibliotecarilor, şi nu numai, posibilitatea de a-i cunoaşte personalitatea, diversitatea preocupărilor şi a intenţiilor culturale.