PARTENERIAT PROFESIONAL PRACTICO-ŞTIINŢIFIC SAU ÎNVĂŢĂMÂNTUL BIBLIOTECONOMIC LA VÂRSTA MATURITĂŢII - CORGHENCI, director adjunct, Departamentul Informaţional Biblioteconomic, ULIM, Ludmila (BIBLIOPOLIS, 2020)
50 de ani de activitate neîntreruptă a învăţământului biblioteconomie din Republica Moldova este un eveniment de amploare pentru întreaga comunitate profesională (şi nu numai!), pentru toţi cei care au îmbrăţişat şi s-au dedicat profesiunii intelectuale, care îmbină organic cunoştinţe şi deprinderi de bibliotecar, bibliograf, documentarist, formator / profesor, cercetător / experimentator, gestionar şi promotor de informaţie etc. Este semnul Anului Biblioteconomie 2010, care necesită promovare atât ca fenomen existenţial, cât şi ca formă de activitate umană, practică, efectivă, de mare complexitate.