ELEMENTE ARHITECTURALE PRIVIND FUNCŢIONALITATEA Şl ACCESIBILITATEA BIBLIOTECILOR PUBLICE DIN REPUBLICA MOLDOVA - GOIAN, Conf. univ. dr. , Catedra Biblioteconomie şi Asistenţă Informaţională a USM, Natalia; BERNIC, magistru în ştiinţe ale comunicării, director al Bibliotecii Publice, Ungheni, Victoria (BIBLIOPOLIS, 2020)
Bibliotecile joacă un rol fundamental în societatea noastră. Ele reprezintă administratorii, colectorii şi organizatorii moştenirii noastre; ele sunt organizatorii cunoştinţelor din cărţile pe care le mânuiesc adăugându-le valoare prin catalogarea, clasificarea şi descrierea acestora; şi ca instituţii publice, ele asigură egalitatea accesului la informaţie pentru toţi cetăţenii. Bibliotecile prezervă / conservă cunoştinţele din trecut şi din prezent ca să le transmită în viitor.