CONCEPTUL SERVICIULUI INFORMAŢII COMUNITARE ÎN OPINIA BIBLIOTECARILOR - TRICOLICI, bibliotecar principal, CID „Chişinâu", Claudia (BIBLIOPOLIS, 2020)
În societatea contemporană, biblioteca este o instituţie de o importanţă strategică prin asigurarea accesului la informaţii de orice tip. Fie de ordin social, economic, fie politic, cultural... Fie despre comunitatea în care trăieşte. Interesul sporit al utilizatorilor bibliotecii şi, mai ales, al nonutilizatorilor pentru informaţii locale privind adresele, numerele de telefoane ale organizaţiilor cu diferite profiluri: cum ar fi ambasadele, universităţile de stat şi particulare, instituţiile medicale; informaţii privind amplasarea în cîmpul muncii, întrebări legate de drept, informaţii necesare pentru a-şi rezolva problemele cotidiene etc. au constituit imboldul principal pentru crearea unui serviciu de informare şi, totodată, un centru de furnizare a informaţiilor pentru comunitate la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" - Serviciul Informaţii Comunitare.