O ISTORIE DE LA PARIS A „GĂRZII DE FIER” - PETRENCU, prof. univ. dr. hab., USM, Anatol (BIBLIOPOLIS, 2020)
Recent, la Librăria din Centru, a avut loc prezentarea-lansarea volumului Istoria Gărzii de Fier. Un fascism românesc, semnat de istoricul francez de origine română Traian Sandu. Volumul cuprinde o Prefață, semnată de cunoscutul istoric Catherine Durandin, Introducere, șapte părți, concluzii, anexe, surse bibliografice [1]. Autorul expune ceea ce zicem noi „Istoriografia problemei” și constată că „niciuna din lucrările de până la monografia de față, nu a îndeplinit studiul arhivelor cu abordările teoretice cele mai recente ale fascismului” (Op. cit., p. 15).