PERSONALITĂȚI MARCATE DE ISTORIE - OLĂRESCU, șef, Filiala „Hristo Botev”, Angela (BIBLIOPOLIS, 2020)
Cunoașterea istoriei țării natale este un lucru necesar pentru fiecare persoană inteligentă, iar tinerii au nevoie de aceste cunoștințe îndeosebi pentru că de ei depinde construirea viitorului care se bazează pe experiența bogată acumulată de către strămoși. Istoria dezvăluie trecutul poporului nostru în diferite perioade ale timpului punând în evidență domnitori cu renume și date istorice cu referire la evenimentele ce au marcat formarea și dezvoltarea statelor, extinderea hotarelor lor, fenomenele economice și sociale, realizările științei și învățământului, precum și rolul pe care l-a avut Biserica în societate. Oamenii mari și faptele lor mărețe servesc un bun exemplu pentru toți, contribuind la făurirea unei societăți mai adecvate cerințelor vremii. Meritele deosebite ale oamenilor mari față de țara lor trebuie să fie cunoscute de către contemporani și generațiile ulterioare.