ELOGIU UNUI… ELOGIU - RAȚĂ, bibliotecar, Valeriu (BIBLIOPOLIS, 2020)
Publicat la finele anului trecut, dar apărut pe rafturi și pe mesele din birourile noastre în debutul anului curent, volumul Elogiu lecturii: editoriale din revista BiblioPolis (2003-2015) de Vlad Pohilă, scriitor, jurnalist, lingvist, traducător, redactor-șef al revistei de biblioteconomie, științe ale informării și de cultură BiblioPolis, constituie un eveniment remarcabil în viața și activitatea Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, sub auspiciile căreia a și fost tipărită această lucrare de specialitate, întrucât cuprinde editorialele din revista menționată mai sus, care sunt scrise de pe poziția unui colaborator al acestei reviste chiar de la înființarea ei. De fapt, se poate spune că volumul dat este o altă ediție (revăzută și completată) a celui de acum trei ani, precedenta carte având titlul Arta de a pasiona cititorii (Chișinău, 2012).