DEBRIFĂM PROVOCAREA: VORBESC BIBLIOTECARII - KULIKOVSKI, director adjunct, Lidia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Scopul unei provocări este acela de a ne scoate de pe calea obișnuită a gândirii. De la provocare, ne deplasăm pentru a găsi un punct nou, care, privit retrospectiv, pare să ofere valoare (Edward de Bono). Despre valoare și evaluare, despre viitoarea Provocare- 2020 au vorbit, la 29 octombrie, cei 24 de bibliotecari prezenți la debrifare. Cum a scris Elena Taragan pe pagina Amicii științei și inovației: „ … au fost chemați la dialog, la un „bilanț amical”, în care fiecare să se exprime argumentat și nerestricționat, scoțând în evidență atuuri ale acestui program pe care îl putem numi fără ezita re unul „transformator”, dar și „aspectele sumbre”, zonele perfectibile, „ghinioanele și nenoroacele” de care am avut parte în această vară”.