IEȘIREA DIN UITARE, SAU POEMUL DRAMATIC AL UNUI ARTIST - RĂILEANU, directorul Filialei „O. Ghibu”, critic literar, Vitalie (BIBLIOPOLIS, 2021)
Binecunoscutul scriitor Ion Anton vine în fața Cititorului cu un nou roman – Ieșirea din uitare (Chișinău: Lumina, 2019) care, în viziunea exegetului Tudor Palladi ,,[…] deschide nu numai un nou făgaș în creația personală a autorului (de valorificare a operei unui mare/celebru înaintaș, unui muzician paneuropean în adevăr, cum este Eugeniu Coca, neuitatul compozitor și instrumentalist de odinioară), dar punctează și spațializează totodată un domeniu spiritual lăsat în umbra uitării, abandonat, vorba vine, dintr-un capriciu al sorții”.