Priorităţile profesionale IFLA - KULIKOVSKI, Victoria (BIBLIOPOLIS, 2021)
Sarcinile IFLA, stipulate în Statututul ei sunt de a promova standarde înalte de livrare a serviciilor bibliotecare şi informaţionale; de a încuraja cunoaşterea valorii şi importanţei serviciilor de bibliotecă şi informaţionale de înaltă calitate în sectoarele private, publice şi voluntare; şi de a reprezenta interesele membrilor ei în lume. Priorităţile profesionale - subiecte ale acestui document, vor permite ghidarea în dezvoltarea activităţilor profesionale ale IFLA. Aceste priorităţi trebuie să fie încorporate în programe profesionale, recunoscînd că trebuie să fie luate în consideraţie necesităţile, preocupările şi viziunile fiecărei regiuni a lumii, mai ales în'ţările în dezvoltare. Preocupările regionale, schimbul de comunicaţii şi informaţii între membrii IFLA şi utilizarea tehnologiei electronice pentru facilitarea implementării priorităţilor pun temelia acestor priorităţi profesionale.