Limba română - obiect de studiu şi cercetare în lume - PĂSAT, Dumitru (BIBLIOPOLIS, 2021)
La origine, ne informează Biblia în Cartea Genezei, populaţia Terrei avea o singură limbă, adică unică pentru toţi indivizii umani, ei având un scop comun, aceeaşi gândire, o singură dorinţă. Indiferent la care teorie a apariţiei individului uman pe Mapamond aderă fiecare din noi (geneza biblică, geneza ştiinţifică, panspermia cosmică, adică aducerea germenilor de viaţă de pe o altă planetă - D.P.), astăzi avem ce avem. Academia Franceză, de pildă, consideră că vorbitorii de pe Terra utilizează peste 8 mii de limbi (nici vorbă de “limba moldovenească” în această statistică - D.P.), limbi naturale sau artificiale, limbi mai vechi sau mai noi, limbi majoritare şi limbi minoritare...