Consideraţii pe marginea activităţii Taberei de Lectură pentru copii de la Biblioteca "Alba Iulia": (iunie-iulie 2002) - MALANEŢCHI, Bibliotecar, biblioteca ”Alba lulia", Tamara (BIBLIOPOLIS, 2021)
Anul acesta Biblioteca Publică "Alba lulia" din sectorul Buiucani a găzduit, pentru a patra oară consecutiv, Tabăra de vară pentru copiii din Cartier. Obiectivul declarat al acestei acţiuni - o iniţiativă mai veche, de toată lauda, - este, în principal, menţinerea şi pe perioada vacanţei de vară a unor raporturi lucrative ale instituţiei cu beneficiarii săi, în cazul de faţă cu o bună parte din copiii-cititori din familiile mai mult sau mai puţin vulnerabile din cartierul în care biblioteca îşi desfăşoară activitatea.