SPECTACOL DE POEZIE - O NOUĂ FORMĂ DE ACTIVITATE CULTURALĂ - VULPE, director BP „O. Ghibu", Elena (BIBLIOPOLIS, 2021)
Acţiunea culturală „aPârOESIEs", iniţiată de „Centrul Naţional al Cărţii" din Franţa în cadrul Programului „Lire en fete" şi desfăşurată în incinta bibliotecii noastre a avut printre organizatori pe cei mai fideli promotori ai Francofoniei: Alianţa Franceză (reprezentant - Emmanu- el Samson) şi Editura Cartier (redactor- şef Emil Galaicu-Păun). A înscris în peisajul cultural autohton, cu titlu de debut, o nouă formă de activitate, care a suscitat un interes deosebit şi care merită să fie practicată - recitalul de poezie interactivă, poezie-aperitiv. Neobişnuită pentru publicul de la noi, această modalitate de intervenţie poetică, spontană şi dezinvoltă, are deja tradiţii în multe ţări din lume şi devine foarte populară atât prin formula inedită, uşor accesibilă de interpretare a mesajului poetic, care înlătură barierele psihologice dintre poezie şi consumatorii ei, precum şi prin locul ales pentru desfăşurare a acţiunii: spaţii de joc scenice neconvenţionale: baruri, cafenele, mijloace de transport, parcuri, străzi, în aer liber.