Omagiindu-l pe Ştefan cel Mare şi Sfânt - ROŞCA, director, Biblioteca Publică "Alba lulia”, Elena (BIBLIOPOLIS, 2021)
Astăzi, bibliotecile, centre de cultură şi spiritualitate, oferă programe, servicii de informare şi documentare avansate, punînd la dispoziţia publicului cele mai noi şi accesibile forme de atracţie în bibliotecă: cluburi, cenacluri, ateneuri, saloane literare, expoziţii de diverse tipuri de documente, vernisaje de pictură şi sculptură şi multe altele, realizînd, în final, o invitaţie la lectură şi informare. Biblioteca “Alba lulia”, în activitatea ei de zi cu zi, oferă cititorilor o permanentă invitaţie la lectură şi documentare.