O bibliotecă comunală pe malul Nistrului - VERLAN, director, Biblioteca publică comunală, Molovata Nouă, Valentina (BIBLIOPOLIS, 2021)
Promovînd o strategie de dezvoltare informaţională în comunitate şi în localităţile din vecinătate, BPC Molovata pune la dispoziţia locuitorilor satului nostru şi oaspeţilor lui: un fond de carte de peste 13 mii de volume (cărţi şi periodice), o sală de lectură, care cu servicii de informare pe loc, enciclopedii, dicţionare, atlase, hărţi, ghiduri, cărţi rare, documente multimedia, CD-uri.