EU, BIBLIOTECARUL: Cuvânt de salut pentru "Duplexul profesional". Profilul bibliotecarului: studii și cercetări recente (Chișinău, octombrie 2009) - FîNTîNARU, director, Biblioteca Județeană ,,Duiliu Zamfirescu" Vrancea, Teodora (BIBLIOPOLIS, 2021)
Eu, Bibliotecarul, din cămăruța aceasta cu cărți de unde vă scriu, mărturisesc, fara putință de tagada, ca nu aș putea trăi, dacă lumea aceasta a Verbului, careia mă închin, precum Faust odată, nu m-ar lăsa să viețuiesc, in armonie și impăcare cu miile de tomuri al căror paznic și familie sunt.