DUMITRU IRIMIA - Municipală, Biblioteca (BIBLIOPOLIS, 2021)
Comunitatea ştiinţifică românească a mai pierdut o valoare. Pe 3 iulie 2009, a trecut „Dincolo" profesorul universitar ieşean Dumitru Irimia (21 octombrie 1939), o personalitate ştiinţifică plurivalentă şi polimorfă. Opera sa este o sumă de studii moderne în care se intersectează lingvistica generală şi filosofia limbii, lingvistica comparată a limbilor romanice şi comparativis- mul cultural, stilistica generală şi stilistica aplicată, poetica şi retorica, istoria limbii şi gramatica limbii române contemporane.