B. P. HASDEU - IPOSTAZE INEDITE - BALANESCU, Facultatea de Litere, Catedra de Comunicare şi Relaţii Publice, Universitatea din Bucureşti, Olga (BIBLIOPOLIS, 2021)
Materialul de faţă are menirea de a aduce în prim-plan câteva ipostaze inedite ale personalităţii savantului B.P. Hasdeu: tatăl devotat şi soţul fidel, părintele dedicat cu totul familiei lui. Aceste aspecte au fost extrase din corespondenţa profesorului B.P. Hasdeu cu fiica lui, lulia, în timpul şederii acesteia la Paris, alături de mama ei, doamna Hasdeu. Au fost scoase în evidenţă elemente care potenţează, în mod surprinzător, componenţa structurală afectivă a textului. Spunem „surprinzător" pentru că ne frapează atâta deschidere, sinceritate şi caldă vibrare a sufletului din partea austerului savant, renumit pentru marele volum de muncă şi pentru proiectele ambiţioase şi copleşitoare întreprinse în cercetare (pe multiple planuri).