Cunoaștem tradițiile de la seniori: Viorica Moraru - admin, admin (BIBLIOPOLIS, 2023)
Biblioteca „Ovidius” e spațiul unde arta a prins contur, unde tradițiile și obiceiurile străbunilor sunt așezate în capul mesei prin livrarea serviciului modern de bibliotecă „Șezători de altădată”. Acest serviciu a prins contur la începutul lui făurar 2016, având ca formă de activitate șezătorile organizate cândva de strămoșii noștri. Scopul acestor ședințe a fost de a revalorifica obiceiurile și tradițiile populare specifice zonei noastre basarabene. Serviciul „Șezători de altădată” a adunat în jurul mesei doamne preocupate de artă, de ceea ce le-a învățat mama acasă și de ceea ce trebuie neapărat promovat pentru a nu rămâne în umbră, pentru a continua datina.