„Războiul Solomonarilor” de Moni Stănilă - o incursiune în basmele și miturile fundamentale românești: Irina Garștea - admin, admin (BIBLIOPOLIS, 2023)
artea Războiul Solomonarilor de Moni Stănilă, apărută în anul 2018 la Editura Polirom, a avut un succes imediat în rândul tuturor categoriilor de cititori. Originalitatea romanului constă în valorificarea confruntării dintre Bine și Rău, a numelor personajelor biblice, având conotație distinct creștină prin sintetizarea basmelor românești ce privesc motive literare ca cel al obstacolelor, al drumului inițiatic, al moștenirii modelelor existențiale din moși-strămoși, în definitiv – a desăvârșirii sufletești.