Responsabilitatea socială a bibliotecii publice - o sinteză între cunoaştere şi acţiune - KULIKOVSKI, Lidia (BIBLIOPOLIS, 2020)
Responsabilitatea socială este principiul fundamenţal, care ne arată faţă de cine şi pentru ce este răspunzătoare o instituţie.          În virtutea acestui principiu, doar afirmaţiile că biblioteca este o instituţie socială prin menirea sa, ce implică respectarea legilor, standardelor, prevederilor nu sunt suficiente; trebuie luate în considerare simultan şi dezideratele diferitelor grupuri interesate în existenţa şi funcţionarea bibliotecii.