CU DRAGOSTE DESPRE OMUL DIN PREAJMĂ - Pelin, R. (BIBLIOPOLIS, 2021)
Exemplul frumos trebuie să ne însuflețească, să ne inspire, consideră Ludmila Bulat, redactor de carte, cea care câteva decenii de viață le-a consacrat activității editoriale în mai multe unități de profil, dar in special celei de la Editura ,,Cartea Moldovenească". în acest mediu de naștere a cărților s-a pătruns de dragostea de ele, de oamenii care participă la intreg ciclul de scoatere a lor in lumină, de limba română, de istoria și oamenii țării etc. in cunoștință de cauză și în semn de omagiu s-a gândit să adune intre două coperți, o serie de eseuri, schițe, risipite in presa periodică, anterior, într-un elegant volum, intitulat simplu - Omul din preajmă*, dar și foarte sugestiv in același timp, căci ne duce cu gândul, fără doar și poate, la preceptul biblic: iubește-ți pe aproapele tău. Și anume cu multă dragoste a scris Ludmila Bulat această carte, depănând condiția de redactor, fiind inzestrată cu spirit de observație și har de la Dumnezeu pentru mărturisirea celor văzute și auzite.