ZILELE TÂRGUMUREŞENE - 2009 - ŞATRAVCA, director, BP „Târgu-Mureş", Claudia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Municipiul Târgu-Mureş din România are o carte de vizită în configuraţia căreia stau peste 700 de ani de atestare documentară. Reşedinţă a judeţului Mureş, Târgu-Mureş reprezintă un puternic centru administrativ, economic şi cultural pe o suprafaţă totală de 4 930 ha, cu circa 150 mii de locuitori.        Anual, în luna iunie, Primăria mun. Târgu-Mureş organizează Zilele târgumureşene, cea mai mare şi cea mai reprezentativă sărbătoare a oraşului, eveniment emblematic, reunind, an de an, un număr crescând de participanţi. „Acest lucru ne onorează, dar ne şi obliga în demersurile noastre de a ne etala performanţele, demonstrând că oraşul poartă faptic, nu declarativ, blazonul european", menţionează dr. Dorin Florea, primarul mun. Târgu-Mureş.