CITIȚI ȘI VEȚI FI FERICIȚI! - POHILĂ, Vlad (BIBLIOPOLIS, 2020)
Sînt romane, sînt povestiri, sînt poeme care stăruie zile la rînd, săptămîni, luni și ani întregi în memoria noastră… Ca să vedeți, însă, pot să nu-ți lase în pace memoria și unele articole. Deși au trecut deja cinci ani de cînd am citit articolul la care vreau să mă refer în continuare, subiectul lui adeseori „îmi dă tîrcoale”, revine în memorie cu impresiile inițiale de lectură, dar și cu niște fațete noi privind mesajul lansat de autoare. Iar autoarea este o publicistă poloneză, Agata Tomaszewska, colaboratoare a revistei „Krytyka Polityczna” (Critica politică – revistă de politică și cultură, editată la Varșovia), unde a publicat și eseul în cauză, consacrat temei lecturilor.