INOVAȚIILE ÎN COMUNICAREA ȘTIINȚIFICĂ – SONDAJ GLOBAL PRIVIND UTILIZAREA INSTRUMENTELOR DE CERCETARE - ȚURCAN, Prof. univ. dr. hab., Universitatea de Stat din Moldova, Nelly (BIBLIOPOLIS, 2020)
Schimbarea peisajului informațional din sfera cercetare-dezvoltare (CD) oferă numeroase provocări și oportunități pentru bibliotecari să devină agenții schimbării pentru a susține inițiativele și competențele comunităților de cercetători și ale cadrelor didactice universitare. Pe măsură ce educăm și inspirăm diferite comunități de cercetători, bibliotecarii sunt încurajați să caute și să exploreze oportunități de colaborare care apar la intersecțiile comunicării științifice și ale culturii informației.