SERVICII MODERNE DE BIBLIOTECĂ: ASPECTE PRACTICE - JUC, șef oficiu copii, Filiala „Târgoviște”, Liliana (BIBLIOPOLIS, 2020)
Biblioteca este o instituție vie, iar cei care-i sunt străini nici nu bănuiesc acest lucru. Chiar și în cadrul societății informaționale, biblioteca are un rol de importanță strategică. Una dintre definițiile prozaice și pragmatice în egală măsură, ar fi: biblioteca este acel ceva fără de care spiritualicește nu se poate exista. Cum ar trebui să fie omul cărții? Care este profilul celui care deține flacăra înțelepciunii în secolul informatizării? Evident, bibliotecarul nu este doar intermediarul dinte raftul de cărți și cititor sau cel care recomandă resurse numerice și accesează linkuri pe net, și nici un împătimit de lectură pasivă. Bibliotecarul de astăzi reflectă portretul unei personalități integre.