VOLUNTARIATUL – O DIMENSIUNE PRIORITARĂ PENTRU DEZVOLTAREA UNEI BIBLIOTECI PROSPERE

  • Tatiana COŞERIU, director adjunct, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”
Keywords: Voluntariat, bibliotecă, prosperitate

Abstract

          Organizarea şi promovarea lecturii este o activitate permanentă şi de durată a unei biblioteci. Schimbările din societate, inerent şi implicit, modifică şi extind rolul esenţial al structurilor infodocumentare. Bibliotecile influenţate de crize caută căi inovative pentru valorizarea informaţiei.

           Specialiştii cunosc bine problemele din domeniu. Pe lîngă spaţii adecvate şi condiţii relevante de studiu, tot mai des se pune în discuţie subiectul lecturii, al utilizatorilor şi personalului. Rezultatele cercetărilor demonstrează că lectura rămîne în continuare prioritară. Bibliotecile trebuie să se gîndească la un plan de relaţii publice pentru a promova cu succes ofertele şi serviciile lor, pentru a-şi pune în valoare resursele.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2020-06-18
How to Cite
COŞERIU, director adjunct, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, T. (2020) “VOLUNTARIATUL – O DIMENSIUNE PRIORITARĂ PENTRU DEZVOLTAREA UNEI BIBLIOTECI PROSPERE ”, BIBLIOPOLIS, 28(4). Available at: https://ojs.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/182 (Accessed: 25July2024).
Section
Teorie și Practică

Similar Articles

You may also start an advanced similarity search for this article.

Most read articles by the same author(s)